Festa de la poesia a Sitges

Du 06/07/2018 au 08/07/2018

Ajouter au calendrier

  • Sitges

Programa d'actes | Divendres 6 juliol a la tarda

18 h Rebuda dels poetes. ens aplegarem a la plaça d’eduard maristany (davant de l’estació), tal com ho van fer els sitgetans a la Festa de la Poesia de 1918. hi seran les autoritats, les pubilles i els hereus de les entitats... i la formació musical Buskant el To. Tot seguit, cercavila amb sorpreses, clavells i aturades de benvinguda amb els amics balconaires, que enguany seran els sitgetans Andreu Bosch, Maribel Cerdà, Xavi Huete, Joana Fort i les actrius Mercè Comes i Lluïsa Mallol.

19 h Fi de la rebuda. en arribar a la plaça de l’ajuntament, pluja de llibres de la Festa, de la mà de Vinyet Panyella, i actuació del cor femení Talcomsona, dirigit per meritxell Tarragó. una merescuda copa de cava i... una petita pausa abans de continuar!

21 h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Claustre del Palau de maricel.

22.30 h Recital d’amistat poètica entre generacions. al racó de la Calma, el primer espectacle de la Festa: actuació de Blooming Duo, una original combinació d’arpa i marimba, amb Ferran Carceller i esther Pinyol, entrelligada amb els poemes que les joves poetes Helga Simon, Anna Gas i Àngels Moreno dedicaran als seus set còmplices de lletres.

Dissabte 7 de juliol al matí

11 h Plaers triats. Els set poetes es repartiran, segons desitjos manifestats, entre un passeig en veler per la costa sitgetana, una cursa fins la boia vermella, un massatge reconstituent al Palau del Rei Moro i entre Cabeçuts, o una visita guiada als Museus. Tot plegat, gràcies a la col·laboració ja històrica del Club Nàutic Sitges, l’artista i fisioterapeuta sitgetana Anna Mataró i la directora dels Museus Vinyet Panyella.

13.00 h Mostra de Llibres d’Artista i vermut. A la Biblioteca Santiago Rusiñol, festejant la seva reobertura, hi haurà una mostra de Llibres d’Artista basats en el Versfusió d’enguany (el nostre
joc poètic dedicat als set poetes), i realitzats per creadors plàstics vinculats a la vila que han respost a la crida de l’artista Jaume Aldabó.

13.30 h Foto de família i xaranga. Sense moure’ns de la Biblioteca Santiago Rusiñol, imprescindible foto amb els poetes convidats, acompanyants, mecenes... i cercavila amb la música de xaranga del grup Buskant el To, camí del Retiro.

14 h Tradicional i sempre efervescent Dinar dels poetes al Retiro amb sobretaula artística. No faltaran a la cita les notes de cabaret, les gralles...

Dissabte 7 de juliol a la tarda

19 h Captura d’ànimes al Saló d’Or del Palau de Maricel. Amb una renovada proposta, torna La Tija (companyia sitgetana de titelles i ombres) amb una fantasia escènica creada expressament per atrapar les ànimes dels set poetes festejats. Enguany es titula Dotze per set. Amb Josep Milan al capdavant, en seran els intèrprets Josep Van Gorkom, Tuts Fernández, Àngels Antonell, Àngel Lorenzo, Carles Arola Antonell, Oleguer Arola, Agnès Van Gorkom, Jordi Van Gorkom, Carles Arola Vera, Mercè Garcia, Carlos Olartecoechea, i al raconet audiovisual Juzz Ubach, Florenci Salesas i Pau Plana. En acabar, els infants de l’Escola Pia, i també els més menuts de l’Escola Esteve Barrachina, oferiran uns regals molt íntims a cada un dels poetes.

21 h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Palau del Rei Moro.

22.30 h Recital de Cloenda als Jardins del Retiro, on per fi els nostres set poetes homenatjats ens llegiran els seus poemes. Entre lectura i lectura, descobrirem les seves cançons predilectes a través del concert personalitzat, un repte que enguany ha fet seu el genuí (i driblador d’etiquetes) músic i cantautor bisbalenc Jaume Pla (Mazoni).

Diumenge 8 de juliol al matí

11 h Ruta pels aparadors poètics. Recorregut per les botigues de Sitges que exposen, durant el cap de setmana de la Festa, una obra plàstica basada en un poema de cada un dels poetes festejats. De la mà dels artistes del taller de Núria Corretgé. I amb els pessics musicals del trompetista David Evans.

 

Festapoesiasitges

 

Sitges Espagne

Festival Poésie Lecture